فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:17 Issue: 3, 2011

Internal Medicine Today
Volume:17 Issue: 3, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/08/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • هما سلیمانی، پرویز عبدالمالکی*، منیژه مختاری دیزجی، طیبه تولیت، عباس توسلی صفحه 5
    زمینه و هدف

    مطالعات انجام شده نشان می دهد که تابش یک یا دو بسامد به صورت پیوسته و یا متناوب در شدت پایین در درمان سرطان در مدل حیوانی کارآمد است. اثر هم افزایی امواج فراصوت 150 کیلوهرتز با شدت کم، در ترکیب با داروی ضد سرطان دوکسوروبیسین (DOX) بر روی رشد تومور آدنوکارسینومای پستان در شرایط درون تنی در مدل حیوانی موش ماده ی نژاد Balb/C بررسی گردید.
    روش تحقیق: در این مطالعه ی تجربی 44 حیوان مورد بررسی قرار گرفت. موش های دارای تومور به پنج گروه تقسیم شدند. دو گروه درمان نشده (شاهد و شم) و سه گروه تحت درمان شامل: داروی تنها، امواج تنها و دارو+امواج که به ترتیب از طریق دریافت وریدی دوکسوروبیسین (2 میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن)، امواج به تنهایی (30 دقیقه) و قرار گرفتن در معرض امواج فراصوت همراه با دریافت دارو تحت درمان بودند. نتایج با استفاده از آنالیز واریانس در محیط نرم افزار SPSS نسخه ی 13 مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    پس از تزریق دوکسوروبیسین و قرار گرفتن در معرض امواج فراصوت به مدت30 دقیقه، اثر دارو بر ​​رشد تومور آدنوکارسینوم در مقایسه با گروه شاهد دو برابر شد. درصد مهار رشد تومور در گروه های تحت درمان با امواج+دارو و دارو به تنهایی به ترتیب به میزان 55 و 23 درصد نسبت به حالت گروه شم افزایش نشان داد. همچنین تفاوت معنی داری بین دو گروه تحت درمان با دارو و دارو+امواج فراصوت در مقادیر زمان مورد نیاز برای رسیدن حجم تومور به 2 و 7 برابر حجم اولیه مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    اعمال همزمان تابش امواج فراصوت همراه با استفاده از داروی ضد سرطان در مقایسه با استفاده از دارو به تنهایی، تفاوت معنی داری را در مهار رشد تومور آدنوکارسینوم پستان نشان می دهد.

    کلیدواژگان: اثر حفره سازی صوتی، امواج فراصوت در فرکانس پایین، سرطان پستان، دوکسوروبیسین، موشBalb، C
  • محمد نعمت شاهی، محسن صاحبان ملکی، زهرا مودی، حسن عنایتی، عاطفه اسدی صفحه 15
    زمینه و هدف
    لرز بعد از عمل از مشکلات شایع بعد از بیهوشی بوده و می „ تواند سبب عوارض متعددی مثل مشکلات قلبی، افزایش فشار داخل چشم، افزایش فشار مغز و سایر مشکلات شود. لرز بعد از عمل مصرف اکسیژن را تا 500 درصد افزایش می دهد. همچنین تولید دی اکسید کربن را افزایش داده، میزان متابولیسم را بالا می برد و تون سمپاتیک را نیز افزایش می دهد. بنابراین باعث افزایش نیاز به برون ده قلب و تهویه ی دقیقه ای می شود. برای پیشگیری و درمان لرز بعد عمل، از روش „ ها و داروهای مختلفی استفاده شده „ است. در مطالعه ی حاضر اثر پیش درمانی اندانسترون و مپریدین در کاهش شیوع لرز بعد از سزارین انتخابی به روش اسپاینال مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش تحقیق: در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی تصادفی شده دوسو کور، 100 بیمار داوطلب سزارین انتخابی به روش اسپاینال به صورت تصادفی بلوک بندی شده و در دو گروه تقسیم شدند. بعد از به دنیا آمدن نوزاد، در گروه A برای افراد mg 8 اندانسترون و در گروه B مقدار mg/kg 4 / 0 مپریدین آهسته تزریق شد. قبل عمل، حین عمل و یک ساعت بعد از عمل موارد فشار متوسط شریانی، ضربان قلب و درصد اشباع اکسیژن خون شریانی اندازه گیری و ثبت شد. همچنین وجود لرز و یا عدم وجود لرز بیمار تا 20 دقیقه بعد عمل در اتاق ریکاوری توسط پرستار ریکاوری بررسی و ثبت گردید.
    یافته ها
    لرز بعد از عمل در 10 درصد (5 نفر) از گروه اندانسترون و 24 درصد (12 نفر) از گروه مپریدین مشاهده گردید که تفاوت معنی داری بین این دو گروه وجود نداشت (05/0 p>). تغییرات ضربان قلب، SPO2 و فشار متوسط شریانی بین دو گروه معنی دار نبود (05/0 p>).
    نتیجه گیری
    بین میزان بروز لرز بعد از عمل در دو گروه اندانسترون و مپریدین تفاوت معنی داری وجود نداشت. بنابراین اندانسترون به اندازه ی مپریدین در پیشگیری از لرز بعد از عمل موثر است.
    کلیدواژگان: اندانسترون، بی حسی اسپاینال، لرز بعد از عمل، مپریدین
  • هدیه حیدری، ناهید بیژه، علی اکبر هاشمی جواهری، فاطمه ابریشمی صفحه 20
    زمینه و هدف
    تالاسمی گروه ناهمگونی از کم خونی های ارثی است که در اثر نقص در ساخت یک یا چند زنجیره ی گلوبین ایجاد می شود. با توجه به شیوع تالاسمی در ایران و تاثیر فعالیت های ورزشی بر شاخص های خونی افراد سالم، این تحقیق با هدف بررسی تاثیر فعالیت های هوازی بر وضعیت آهن (Iron، TIBC، Ferritin) و شاخص های هماتولوژیکی (Hgb، MCH، MCHC، WBC، Plt RBC، Hct) دختران مبتلا به بتاتالاسمی مینور انجام گردید.
    روش تحقیق: در این تحقیق نیمه تجربی 8 دختر مبتلا به بتا تالاسمی مینور، 17 تا 23 ساله به صورت داوطلبانه و بر اساس معیارهای تحقیق انتخاب شدند و اثر 8 هفته تمرین هوازی (3 جلسه در هفته و هر جلسه 40 تا 50 دقیقه با شدت 50-65 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره)، بر شاخص های هماتولوژیکی آن ها مورد بررسی قرار گرفت. همچنین 8 نفر دیگر هم در گروه شاهد جای گرفتند که در پروتکل تمرینی شرکت نکردند. قبل از شروع تحقیق و همچنین در پایان 8 هفته در آزمایشگاه تخصصی، از آزمودنی ها نمونه های خونی جمع آوری گردید. برای تحلیل داده ها از آزمون تی با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ی 16 استفاده شد.
    یافته ها
    بعد از 8 هفته تمرین هوازی در گروه تجربی کاهش معنی داری در شاخص فریتین و افزایش معنی داری در ظرفیت جذب آهن خون نشان داده شد (05/0 > p)، اما در گروه شاهد هیچ تغییر معنی داری مشاهده نشد. در هر دو گروه شاهد و تجربی دیگر شاخص های هماتولوژیکی تغییرمعنی داری را نشان ندادند (05/0< p).
    نتیجه گیری
    تمرینات هوازی می تواند سبب کاهش فریتین و افزایش ظرفیت جذب آهن دختران مبتلا به بتاتالاسمی مینور شود.
    کلیدواژگان: بتا تالاسمی مینور، تمرین هوازی، شاخص های هماتولوژیکی، وضعیت آهن
  • نسرین محقی، جلیل توکل افشاری، اعظم بروک صفحه 28
    زمینه و هدف
    سرطان پستان دومین سرطان شایع در زنان بعد از سرطان ریه می باشد. زنجبیل گیاهی طبی بوده و دارای خواص ضد سرطانی، ضد باکتریایی، ضد قارچ، ضد زخم معده و خاصیت حشره کشی می باشد. با این حال تاثیرات آنتی توموری آن بر روی رده ی سلول سرطان پستان انجام نشده است. لذا در این مطالعه اثر سمیت سلولی عصاره ی آبی آن مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش تحقیق: سلول های (Human Caucasian breast adenocarcinoma) MCF7 و سلول های نرمال (Mouse C34/An connective tissue) L929 در محیط DMEM ((Dulbecco`s Modified Eagle`s Medium حاوی سرم جنین گاو و آنتی بیوتیک کشت گردیدند. سپس سلول ها با رقت های مختلف عصاره ی آبی زنجبیل تازه (60/1 تا 200/1) به مدت 24، 48 و 72 ساعت کشت داده شدند و میزان زنده بودن سلول ها به روش MTT) 3،4،5 دی متیل تیازول 2 یل 2،5 دی فنیل تترازولیوم (تعیین گردید.
    نتایج
    با استفاده از سنجش رنگ MTT بعد از 48 ساعت و پس از اضافه نمودن رقت های مختلف عصاره، تمام سلول های L929 هنوز زنده و از نظر مورفولوژی سالم بودند. در حالی که تنها 50 درصد سلول های MCF7 در رقت 150/1 نسبت به گروه کنترل زنده و از نظر مورفولوژی سالم بودند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد عصاره ی آبی و تازه ی زنجبیل اثر سمیت سلولی بر روی سلول های سرطانی داشته در حالی که اثرات سمی در سلول های نرمال ندارد. لذا به نظر می رسد با تحقیقات بیشتر در آینده، می توان از مواد آن در درمان سرطان بهره جست.
    کلیدواژگان: اثر کشندگی سلولی، زنجبیل، سرطان پستان
  • فرزانه حسن زاده، سمیه شمس الدینی لری، حسین کریمی مونقی، سعید ابراهیم زاده صفحه 34
    زمینه و هدف
    تبعیت از رژیم غذایی و مایعات یکی از ارکان اساسی درمان بیماران همودیالیزی می باشد. تلاش در جهت یافتن روش های آموزشی موثر، ضروری می باشد. لذا این مطالعه با هدف مقایسه ی تاثیر دو روش آموزش چهره به چهره و ویدئویی بر نگرش مرتبط با تبعیت از رژیم غذایی و مایعات بیماران همودیالیزی انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی، 75 بیمار همودیالیزی به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. پس از تعیین نیازهای آموزشی بیماران، یک برنامه ی آموزشی بر اساس الگوی خود مراقبتی اورم طراحی شد. در گروه آموزش چهره به چهره دو جلسه ی آموزشی، به فاصله یک هفته در حین دیالیز اجرا شد و در گروه آموزش ویدئویی فیلم تهیه شده، به فاصله ی یک هفته در حین دیالیز نمایش داده شد. پرسشنامه ی نگرش مرتبط با تبعیت از رژیم غذایی و مایعات در سه مرحله اندازه گیری شد. از تمامی اندازه گیری ها در سه مرحله میانگین گرفته شد و با نرم افزار آماری SPSS ویرایش 5/11 و با آزمون های آماری من ویتنی، استودنت، کای دو، دقیق فیشر و کروسکال والیس تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین نمره ی نگرش مرتبط با تبعیت از رژیم غذایی و مایعات در پایان هفته ی دوم و چهارم در دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت (05/0p).
    نتیجه گیری
    آموزش با هر دو شیوه ی چهره به چهره و ویدئویی به یک اندازه در افزایش نگرش مرتبط با تبعیت از رژیم غذایی و مایعات بیماران همودیالیزی موثر بوده است. لذا علی رغم باور اثر بخش تر بودن آموزش های حضوری، یافته های این پژوهش اثر بخشی روش ویدئویی را نشان داد و مشخص نمود که این روش علی رغم فقدان عنصر آموزش دهنده ی زنده و فعال، تاثیری یکسان با روش چهره به چهره دارد.
    کلیدواژگان: آموزش چهره به چهره، آموزش ویدئویی، نگرش مرتبط با تبعیت از رژیم غذایی و مایعات، همودیالیز
  • عزیز الله مجاهد، مهرداد کلانتری، حسین مولوی، حمید طاهر نشاط دوست، منصور شکیبا صفحه 43
    زمینه و هدف
    سلامت روانی خانواده های شهدا و جانبازان به دلیل شرایط خاص و استرس های ویژه ممکن است در معرض خطر باشد. لذا این مطالعه جهت تعیین وضعیت سلامت روانی همسران شهدا و جانبازان انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی - تحلیلی است. تعداد 100 نفر از همسران شهدا و 100 نفر از همسران جانبازان 25 درصد و بالاتر از طریق نمونه گیری تصادفی منظم انتخاب و با استفاده از پرسشنامه ی 28 سوالی سلامت عمومی و مصاحبه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج با استفاده از روش های آماری تی استودنت و تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی توکی تحلیل و مقایسه شدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات سلامت روانی نمونه های مورد پژوهش 64/16 ± 38/34 بود که 70 درصد آنان بالاتر از نقطه ی برش (24) قرار داشتند. مقایسه ی میانگین ها و نیز مقایسه ی تشخیصی مبتنی بر نقطه ی برش بین دو گروه همسران جانبازان و همسران شهدا تفاوت معنی داری را نشان نداد. تحلیل نمرات بر حسب متغیرهای مختلف نشان داد که فقط در گروه همسران جانبازان نوع جانبازی شوهر باعث تفاوت معنی دار شده بود (01/0 > p). زنانی که شوهران آن ها فقط جانباز جسمی بودند از دو گروه دیگر سلامت روانی بهتری داشتند (001/0 = p).
    نتیجه گیری
    با توجه به پایین بودن سطح سلامت روانی همسران شهدا و جانبازان و هماهنگی آن با یافته های سایر مطالعات می توان نتیجه گرفت که این جمعیت در معرض آسیب بوده و در برنامه های بهداشت روانی نیاز به توجه ویژه دارند. در این میان همسران جانبازان اعصاب و روان بیش از سایرین در معرض خطر بوده و توجه بیشتری را طلب می کنند.
    کلیدواژگان: جنگ، خانواده، زاهدان، سلامت روانی
  • محمود رضا متقی، مهدی بصیری مقدم، زهرا روحانی، کوکب بصیری مقدم، حسن ایرانی صفحه 51
    زمینه و هدف
    اختلالات اسکلتی- عضلانی یک بیماری شغلی است که به علت شرایط نامناسب در محیط کار بروز می کند. این پژوهش به منظور تعیین شیوع دردهای ستون فقرات و ارتباط آن با برخی از عوامل تاثیر گذار در پرستاران شاغل در بیمارستان های شهر گناباد صورت گرفته است. روش تحقیق: این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی مقطعی است که در سال 1389 بر روی 93 پرستار که به روش سرشماری انتخاب شدند انجام شد. ابزار مورد استفاده جهت جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ی پژوهشگر ساخته بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS نسخه 14 و از روش های آمار توصیفی و آزمون های کای دو و تی استودنت استفاده گردید.
    یافته ها
    3/61 درصد نمونه ها زن (57 نفر) و 7/38 درصد مرد (36 نفر) بودند و 20 درصد علاوه بر شغل پرستاری، شغل دوم نیز داشتند. 3/76 درصد نمونه ها از اصول صحیح مراقبت از ستون فقرات خود آگاهی متوسط داشتند. در حالی که تنها 9/12 درصد آنان این اصول را همواره به کار می بردند. همچنین 5/50 درصد موارد حداقل از یک نوع درد رنج می بردند. شایع ترین محل درد (7/23 درصد) ناحیه ی ستون فقرات کمری بود. بین وجود درد و سابقه ی کار از لحاظ آماری رابطه ی معنی داری وجود داشت (01/0=p). همچنین بین وجود درد با شاخص های سن (001/0=p)، جنس (02/0=p)، توده ی بدنی (005/0=p) و آگاهی پرستاران (002/0=p) رابطه ی معنی داری مشاهده شد. آگاهی پرستاران دارای درد ستون فقرات از پرستاران بدون درد بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    شیوع زیاد دردهای ستون فقرات لزوم برنامه ریزی مناسب برای کاهش درد در ستون فقرات را مطرح می کند. تاثیر نمایه ی توده ی بدنی بر دردهای ستون فقرات نیز برنامه ریزی برای کاهش وزن را امری ضروری نشان می دهد.
    کلیدواژگان: پرستار، درد، ستون فقرات
  • علیرضا عطاردی، غلامرضا لطفی، محمودرضا متقی، عباس دائمی، زهرا روحانی صفحه 58
    مقدمه و هدف
    اضطراب یکی از عوامل روحی- روانی ورزشکاران است که بررسی اثرات و عوامل ایجاد کننده ی آن می تواند برخی از مشکلات این افراد را برطرف کند. تحقیق حاضر با هدف تعیین رابطه ی اضطراب مربیان با اضطراب و عملکرد بازیکنان فوتسال شهرستان گناباد انجام گرفته است. روش تحقیق : این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی می باشد که با استفاده از پرسشنامه ی اضطراب رقابتی ورزشی مارتنز و پرسشنامه ی ویژگی های فردی و چ ک لیست عملکرد ورزشی انجام گرفته است. جامعه ی آماری این تحقیق را 600 نفر بازیکن و مربی فوتسال در قالب 60 تیم 10 نفره تشکیل دادند. نمونه گیری به صورت سرشماری انجام شد. داده ها در نرم افزار آماری SPSS ویرایش 19 ثبت گردید. برای توصیف داده ها از آمار توصیفی شامل شاخص های تمایل مرکزی و پراکندگی و برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون کای دو و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که بین سطح اضطراب مربی با سطح اضطراب ورزشکاران رابطه ی معنی داری وجود دارد (0 19/0 p=). همچنین بین سطح اضطراب مربی و عملکرد ورزشکاران، رابطه ی معنی دار مشاهده گردید (012/0 p=). بین سطح اضطراب ورزشکاران و عملکرد آن ها رابطه ی منفی و معنی دار وجود داشت (0 1/0 p=، 081/0- r=) و نیز بین سطح اضطراب ورزشکاران و تجربه ی ورزشی (001 / p=، 45/ 0- r=) و نیز سن آن ها (001/0 p=، 37/ 0- r=) رابطه ی معنی دار معکوس مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    اضطراب رقابتی در مقایسه با سایر عوامل روانی، دارای ارتباط عمیق تر و موثرتری در اجرای مهارت های حرکتی در شرایط مسابقه می باشد و افزایش اضطراب در بازیکنان باعث کاهش عملکرد آنان می شود. لذا مربیان و مسوولین باید ضمن بررسی اضطراب رقابتی بین ورزشکاران نسبت به کاهش آن اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: اضطراب رقابتی، بازیکنان، عملکرد بازیکنان، فوتسال، مربیان
  • سعید متصدی زرندی، هستی دارایی، محمدحسن پیراسته صفحه 66
    زمینه و هدف
    در صنایع تولید سیمان، در نتیجه ی خرد کردن، آسیاب کردن، جابجایی، تخلیه و پخت مواد در کوره، غبار تولید می شود. رسوب دهنده های الکتروستاتیک (ESP) گسترده ترین تکنولوژی کاربردی برای حذف ذرات خطرناک در کارخانجات سیمان هستند.
    روش تحقیق: در این تحقیق که یک مطالعه ی توصیفی- مقطعی بوده با توجه به مطالعات گوناگون و استانداردهای مربوط به آن و کاتالوگ های این دستگاه ها، پرسشنامه هایی طراحی گردید. سپس این پرسشنامه ها بین کارخانجات مورد مطالعه توزیع گردید و اطلاعات زیر به دست آمد و از نرم افزار SPSS و آزمون کای دو برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که حداکثر راندمان حذف ذارت توسط سیستم ESP در حدود 98/99 درصد به دست آمد. همچنین مشاهده شد که بالا رفتن گاز مونوکسید کربن موثرترین عامل خاموشی ناگهانی سیستم ESP است. نتایج نشان دادند که بیشترین میزان پایش و نگهداری در سیستم های کنترل ذرات در ESP برای پایش سالانه 94 درصد بود.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که به دلیل عدم دقت در پایش ها و عدم انجام پایش های روزانه، هفتگی و ماهانه مشکلات این سیستم های کنترلی روز به روز بیشتر می شود و راهکارهایی همچون طراحی دقیق برنامه ی پایش ها، تربیت نیروی انسانی کاری، تغییر و جایگزینی سوخت و نوسازی و بهسازی تکنولوژی ها می توانند در مرتفع کردن این مشکلات نقش اساسی ایفا نمایند.
|
  • Ms Homa Soleimani, Dr Parviz Abdolmaleki, Dr Manijhe Mokhtari-Dizaji, Dr Tayebeh Toliat, Dr Abbas Tavasoly Page 5
    Background And Aim

    Experiments have showed that the use of combined single or dual frequencies ultrasound irradiation in low-level intensity for treatment of cancer is effective. We investigated the antitumor effect of simultaneous low-intensity, 150 kHz ultrasound, in combination with the anticancer drug doxorubicin (DOX) on breast adenocarcinoma using murine model (Balb/c).

    Materials And Methods

    Forty-four mice were used in this study. The tumor-bearing mice were divided into five groups, namely, control, sham, drug, drug+US and exposure to ultrasound alone. The administrated dose of DOX was 2 mg/per i.v, and the time of exposure was 30 minutes.

    Results

    We showed that, after the injection of DOX, exposure to ultrasound at 150 kHzcon potentiates the effect of doxorubicin on the growth of adenocarcinoma tumors compared to control group by two folds. The tumor growth inhibition percent in the groups treated by ultrasound and doxorubicin showed an increase compared with the group treated with doxorubicin alone. The total tumor growth inhibition percent (days 3-21) in the drug alone, drug+150 kHz groups was 23(%), 55(%), respectively. There was also a significant difference between the drug-treated group and the drug+US groups in times needed for each tumor to reach 2 and 7 times its initial volume (T2 and T7).

    Conclusion

    The co-administration of DOX and low-intensity ultrasound provided a more effective treatment than the drug alone in murine breast cancer. The combined treatment appeared to produce synergistic effects that are potentially useful in reducing the side effects of DOX by lowering the required effective dose of the drug while increasing the efficiency of the therapy as a whole.

  • Dr Mohammad Nematshahi, Dr Mohsen Sahebanmaleki, Dr Zahra Moodi, Dr Hasan Enayati, Dr Atefeh Asade Page 15
    Background And Aim
    Postoperative shivering is one of the common problems after anesthesia and can cause many complications such as heart disease, increased intraocular pressure, increased intracranial pressure and other problems. Various methods and drugs have been used for the prevention of postoperative shivering. In this study, we have investigated the pretreatment effect of ondansetron and meperidine in reducing shivering after cesarean elective by spinal anesthesia.
    Materials And Methods
    In this double-blind study, 100 volunteered patients for cesarean elective using spinal were blocked and classified randomly into two groups. After the baby was born, 8 mg/kg ondansetron for the first group (O) and 0.4 mg/kg meperidine for the second group (M) was injected slowly. MAP, Heart rate and SPO2 were measured and recorded before the operation, during the operation and after the operation. The shivering or its absence was recorded for 20 minutes after the operation by a recovery nurse.
    Results
    The incidence of postoperative shivering was 10% in ondnasetron group and 24% in meperidine group. But there was no significant difference between the two groups.
    Conclusion
    There was not a significant difference between the effects of ondansetron and meperidne groups.
  • Ms Hedye Heidary, Dr Nahid Bijeh, Dr Saied Ali Akbar Hashemi Javahery, Dr Fatemeh Abrishami Page 20
    Background And Aim
    Thalassemia is a heterogeneous group of genetic anemia. It is caused due to deficiency in the construction of one or more globin clusters. Regarding the prevalence of Thalassemia in Iran and the effect of exercise activities on blood indices of the healthy people, this study aimed at investigating the effect of aerobic activities on iron status and the hematological indices in girls with β Thalassemia minor conducted.
    Materials And Methods
    This study is a semi-experimental one. In this study, 8 girls with β Thalassemia minor, (17 to 23 years old) were selected voluntarily based on research criteria. The effect of 8 weeks of aerobic exercise including 5 sessions in each week, each session last 40 to 50 minutes with intensity of 50- 65% maximum heart rate storage on iron status. Also, their hematological indices were studied. Further, 8 persons who didn’t participate in exercise protocol were chosen as control group. Before beginning and at the end of 8 weeks, blood samples were taken from the participants. For data analysis, SPSS software V.16 was used employing t-student tests.
    Results
    After 8 weeks of aerobic exercise, a significant reduction in Ferritin indices and a significant increase in blood total iron binding capacity of girls with β Thalassemia minor were seen (p>0.05); and no other hematological indices significant change was seen in both experimental and control group (p<0.05 (.
    Conclusion
    Aerobic exercise can cause a reduction in Ferritin and increase iron binding capacity (T I B C) in girls with Thalassemia minor.
  • Ms Nasrin Moheghi, Dr Jalil Tavakkol Afshari Azam Brook Page 28
    Background And Aim
    Breast cancer is the most common cancer affecting women. It is the second common cancer (after lung cancer) in women. Zingiber afficinale is used as a traditional medicine. Recently, the biological activities of Zingiber afficieale plants have been reported as possessing anticancer, antibacterial, antiulcer, antifungal, and insecticidal properties. However, the antitumor effects of this medicine have not been studied in cancer cell lines. The aim of this study was to investigate the antitumor effect of Zingiber afficieale on breast cancer cell lines.
    Materials And Methods
    Breast cancer (MCF7) cell lines and normal connective tissue cell line (L929) were cultured in DMEM medium. Zingiber afficinale was extracted; and different dilutions of Zingier extract (1.60 to 1.200) were added to cell culture. Cell viability was quantitated by MTT assay after 24, 48 and 72 hours.
    Results
    The effects of Zingiber afficieale on cell viability were observed after 48 hours on cell lines. Ginger doses in dilution 1.100 and 1.70 inhibited 50% cell growth (IC50) in MCF7 cell line after 48 hours of incubation, respectively.
    Conclusion
    Our study shows that ginger fresh extract has cytotoxic effects on tumor cells, but it does not have any cytotoxic effect on normal cells. It seems that ginger could be considered as a promising chemotherapeutic agent in cancer treatment.
  • Ms Farzaneh Hasanzadeh Somayeh Shamsoddini, Dr Hossein Karimi Moonaghi, Mr Saeed Ebrahimzadeh Page 34
    Background And Aim
    Chronic renal failure is one of the biggest public health problems. The most common alternative treatment method for patients is hemodialysis. Adherence to diet and fluids combined with dialysis is the cornerstone of renal failure treatment. By informing hemodialysis patients, we can help them have a proper diet and reduce mortality and complications of toxins. Face to face education is one of the most common methods of training in health care systems. But advantages of video training are easy and cost-effective but it is something virtual. So, the aim of this study was to assess the comparison of face to face and video-based education on attitudes related to diet and fluids adherence in hemodialysis patients.
    Materials And Methods
    This study is a randomized clinical trial which included 75 hemodialysis patients admitted to the hemodialysis wards in 17 Shahrivar and Quaem hospitals in Mashhad. They were divided randomly into face to face and video-training groups. In the face to face educational group, 2 educational sessions were accomplished during dialysis with a one-week time interval. In the video-based educational group, a produced film, separated to two episodes, was presented during dialysis within a one-week time gap. An Attitude questionnaire was completed as a pre-test at the end of the second and fourth weeks. SPSS software version 11.5 was used for data analysis. The data were analyzed using Mann-Whitney test, t-student for two independent groups, Chi-square, Fischer exact test, and Krosal valice.
    Results
    The two groups did not have a significant difference in demographic features. Attitude about fluid and diet adherence at the end of second and fourth weeks was not significantly different in face to face or video-training groups, respectively, (p=0.114, p=0.06). Patient's attitude had a significant statistical difference in face to face group between 3 study phases (pre-, 2 and 4 weeks post intervention, p=0.000). The same results were obtained in three phases of video-training group. (For 2nd week p=0.000, for 4th week p=0.001)
    Conclusion
    Despite the belief that face to face method is more effective; our findings showed that video training could be as effective. It is recommended that more investment be paid to video training.
  • Azizollah Mojahed, Mehrdad Kalantari, Hosain Molavi, Hamid Taher Neshat Doost, Mansoor Shakiba Page 43
    Background And Aim
    Mental health of war veteran's spouses and martyr's widows is expected to be more susceptible due to their specific stresses. This study aims to find the mental health situation related to different variables.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional and descriptive study. One hundred martyr's widows and the same number of war veteran's spouses were selected and divided into two groups by systematic randomized sampling from among the list of those followed up by Zahedan War Veterans Foundation. Mental health of the individuals in the study was assessed by "General Health Questionnaire" and also semi-structural interviews. The data were analyzed by ANOVA and Toky Post Hoc Test.
    Results
    The results revealed that the mean scores of both groups and also 70% of the whole number of contributors in the study were higher than the GHQ cut-off point. Comparing the means in GHQ scores of the two groups showed no statistically significant difference. Women whose husbands had physical injuries showed a better mental health than those with mentally ill husbands (p=0.001).
    Conclusion
    The findings of this study in concordance with other similar researches confirm that generally martyr's widows and war veteran's spouses suffer from low level of mental health. The relationship between the type of injury and mental health of veteran' spouses calls for special cares and services for different groups.
  • Mr Mahmoodreza Mottaghi, Mr Mahdi Basiri Moghadam Zahra Rohani Kokab Basiri Moghadam, Mr Hasan Irani Page 51
    Background And Aim
    Musculo-skeletal disorder is an occupational disease. It occurs due to the inappropriate conditions in the workplaces. The purpose of this study was to determine the prevalence of low back pain and some related factors in nurses employed in Gonabad hospitals.
    Materials And Methods
    This study is a descriptive cross-sectional research. It was carried out on 93 nurses who were working in Gonabad hospitals in 2010. The data were collected by a self-made questionnaire and analyzed by SPSS V.14 using descriptive statistics, Chi–square and t–student.
    Results
    61.3% (57 persons) of the patients were women and 38.7% (36 persons) men. 20% of them had another part time job in addition to nursing. 76.3% of cases had some knowledge about proper care of vertebral column although 12.9% used these cares. 50.5% of cases were also suffering from at least one type of low back pain. Lower vertebral column pain was the most common type of low back pain. There was a significant statistical relationship between pain and years of work (p=0.01).There was a significant statistical relationship between pain and age (p=0.001), pain and sex (p=0.02), pain and BMI (p=0.05), as well. Nurses with back pain had greater knowledge than those without the pain.
    Conclusion
    High prevalence of vertebral column pain suggests the necessity for proper planning to reduce pain in the vertebral column. Regarding the effect of BMI on vertebral column pain, planning for weight reduction is necessary.
  • Mr Alireza Atarodi, Dr Gholam Reza Lotfi, Mr Mahmoodreza Mottaghi, Mr Abbas Daemi Zahra Rohani Page 58
    Background And Aim
    Anxiety is one of the emotional and psychological factors that the studying of its effects considering existing variables can solve some of the athletes’ psychological problems. The current study was performed with the aim of surveying the relationship between coaching anxiety with Footsal players’ anxiety and performance in Gonabad city in 2010.
    Materials And Methods
    This is a descriptive and correlational study conducted with the use of sport competitive anxiety questionnaire of Martinez consisting of 15 questions, demographic questionnaire and athletic performance checklist. The study population was 600 players and Footsal coaches compromised of 60 Footsal teams. Each team was consisted of 10 members (five major players, four reserves and one coach). All the study population was studied and no sampling was conducted. The data were analyzed using SPSS software version 14. For data description, descriptive statistics such as mean and standard deviation were used; Xi 2 and Pearson correlation coefficient test were used for statistical analysis of the data.
    Results
    The findings showed that there was a direct and significant relationship between coaching anxiety levels with sport competitive anxiety level in athletes (p=0.019). It also showed that there was a significant and negative relationship between coaching anxiety levels with performance level of the athletes (p=0.012, r=-0.8) and there was a significant and negative relationship between athletics’ sport anxiety levels with their performance level (p=0.01, r=-0.81). And it showed a significant and negative relationship between athlete's sport anxiety levels with their athletic experiences (p=0.001, r=0.45) and with their age as well (p= 0.001 r = -0.37).
    Conclusion
    Sport competitive anxiety has deeper and more effective relationship in locomotors skills performance in competition status in comparison with the other psychological factors. Finally, some recommendations were presented for reduction of sport competitive anxiety in athletes.
  • Dr Saeed Motesaddi Zarandi Hasti Daraei, Dr Mohammad Hasan Pirasteh Page 66
    Background And Aim
    In cement production factories, dust is produced due to corrosion, grinding, replacement, and baking materials in the furnace. Electrostatic precipitation is one of the most widely applied technologies for the removal of hazardous particles from cement factories.
    Materials And Methods
    In this study, some questionnaires were designed, by attention with several studies and its standards and catalogs of production for this equipment. Then, the questionnaires were distributed in the factories under study and the following information was obtained. The Excel software was used for analyzing the data. The data were analyzed employing t-test and Chi-square.
    Results
    The results of the study showed that the maximum removal efficiency of particles had been obtained to 99.98% by to ESP system. Also, it was observed that the rising CO gas was the most effective factor in the shutdown of ESP systems. The results showed that the maximum rate of monitoring and maintenance in control systems was in the ESP for annual monitoring (94%).
    Conclusion
    The results of the study showed that because of inaccuracy and indifference in daily, weekly and monthly monitoring, problems in the control systems daily are more; and the solutions such as designing monitoring programs, worker training human resources, renewal and improvement in technology can play a fundamental role in alleviating these problems.